inici

REFERÈNCIA

Beltran Llavador, Rafael (1994), «La huella de Tirant lo Blanc en La Celestina», en Maria Isabel Toro Pascua (ed.), Actas del III Congreso Internacional de la Asociación Hispánica de Literatura Medieval (Salamanca, 3-6 octubre 1989), Salamanca, Departamento de Literatura Española e Hispanoamericana de la Universidad de Salamanca (Biblioteca Española del siglo XV), pp. 169-179.

FITXA COMPLETA

Tipus de referència:Capítol de llibre
Secció:Tirant lo Blanc de Joanot Martorell
Apartat:Estudi
Autor/s:Beltran Llavador, Rafael
Any de publicació:1994
Títol de capítol:La huella de Tirant lo Blanc en La Celestina
Editor/s:Toro Pascua, Maria Isabel
Títol de llibre:Actas del III Congreso Internacional de la Asociación Hispánica de Literatura Medieval (Salamanca, 3-6 octubre 1989)
Lloc de publicació:Salamanca
Editorial:Departamento de Literatura Española e Hispanoamericana de la Universidad de Salamanca
Títol de la col·lecció:Biblioteca Española del siglo XV
Pàgina d'inici:169
Altres pàgines:179
Descriptor/s:Celestina | relacions amb altres obres literàries

RESUM

Estudi sobre la influència del Tirant lo Blanc, a través de l’original o de la traducció castellana de Valladolid, en la Comedia de Calisto y Melibea. Les dates de redacció d’ambdues obres permeten justificar la hipòtesi sobre el coneixement del Tirant per part de l’autor o autors de la Celestina.

A continuació, Beltran assenyala les semblances d’acció, situació i retòrica existents en les trajectòries sentimentals dels dos protagonistes i se centra en tres moments per a explicar-ho: els inicis de l’enamorament, la consumació de l’amor i la mort de Tirant i de Calisto. També troba molts paral·lelismes entre el comportament de dos personatges femenins d’aquestes novel·les:Plaerdemavida i Celestina.

En conclusió, Beltran apunta que el Tirant ha de ser reconegut com una de les fonts de la Celestina. [ML]

Ajuda:
X